Traditionen tro, blev julemanden og borgmester i Norddjurs Kommune Kasper Bjerregaard hejst op i Beredskabets stigevogn, hvor de sammen kunne tælle ned til tændingen af det store juletræ på torvet i Grenaa. Og i år er julen i Grenaa større end nogensinde før.

Ny julebelysning er sponsoreret af byens erhvervsliv

I 2023 fik gågaderne i Grenaa også helt nye guirlander med røde hjerter, som dermed udskiftede de flotte stjerner, der var tegnet af den lokale designer Hans Sandgren Jakobsen. Vejr, vind og tidens tand havde tæret på dekorationerne, som var begyndt at se kedelige ud og trængte til udskiftning.

Udskiftningen af guirlanderne er første skridt i en mere omfattende opgradering af byens samlede julebelysning. “På sigt trænger lysene i juletræet og træerne rundt omkring kirken også til at blive skiftet og vi vil gerne have nogle sjove lysfigurer rundt omkring i byen, men det er en større investering, som vi først skal have fundet pengene til” siger citychef Karol Fuks fra Handel Grenaa.

Julebelysningen finansieres hvert år af byens butikker og erhvervsliv og udskiftningen af guirlanderne har i 2023 betydet at der skulle findes ekstra mange penge. Handel Grenaa har derfor kontaktet de fleste virksomheder i Grenaa, i håb om at kunne få sponsoreret den store investering.

“Vi er super glade for den støtte som byens virksomheder har været med til at give. Det er hele forudsætningen for at vi kan have en hyggelig juleby i Grenaa, at byens virksomheder bidrager økonomisk til julebelysningen. Det gør virkeligt en stor forskel at vi alle løfter i flok” siger citychefen.

Særligt to sponsorater har gjort udskiftningen af julebelysningen mulig, da Sparekassen Djursland/Sparinvest og BP Søndergaard hver har sponsoreret kr. 60.000, og dermed lagt det økonomiske fundament for finansieringen af den nye julebelysning.

Julebyen og julemandens hus

Som noget nyt i 2023 har Handel Grenaa i samarbejde med GAMF opstillet en juleby med små hyggelige boder og bord-/bænkesæt. Boderne er dekoreret med gran og lys fra den gamle julebelysning, så der er tale om ægte genbrug, som igen kommer hele byen til gavn.

I julebyen kan man købe gløgg og æbleskiver, samt varm kakao, kaffe og juleslik alle ugens dage – og det er ekstra hyggeligt på lørdage og søndag i december, hvor julemanden er på arbejde og det er muligt at høre FDF Grenaa Brassband og få en rundtur med hestevogn i Grenaas gader.

Se de aktuelle åbningstider på www.handelgrenaa.dk

Støt de lokale butikker – også i december

Handel Grenaa arbejder for et samlet Grenaa med en levende midtby, som kan tiltrække borgere og turister året rundt. I december giver butikkerne den ekstra gas med flot julebelysning og juleby, så det er hyggeligt at juleshoppe og handle julegaverne lokalt. “Grenaa kan noget helt særligt og det er altså meget sjovere at komme ud og mærke julestemningen i stedet for at ligge derhjemme i sofaen og handle online. Og så støtter man jo samtidigt de lokale butikker” forklarer citychef Karol Fuks.

“Netop december er afgørende for rigtigt mange af de små specialbutikker og nogle henter mere end 20% af årets omsætning i december. Derfor kan den gode julehandel være afgørende for, om butikken også findes til næste år. Det er værd at tænke over når listen over julegaver planlægges” afslutter citychefen.