Mød Monosoft, som er én af medlemsvirksomhederne i Business Djursland. CEO Jimmy Borch har svaret på fem skarpe spørgsmål om virksomheden.

Hvordan lyder Monosofts elevatortale?
– Uh ha, den har vi aldrig rigtig fået lavet, selvom vi har 10 års jubilæum i år. Monosoft udvikler kundespecificeret software. Det kan være alt fra specialdesignede webshops til webbaserede løsninger for logistik og lager. Medarbejderne er hardcore programmører og arbejder på en open source platform. Det betyder, at ca. 80% af alt det, som vi laver ligger i open source. De sidste 20% er kundernes ejendom. Vi er især stærke på lager og logistik, og for et par år siden kom omkring 90% af alt træ i Danmark igennem et system udviklet af Monosoft. Vores kunder er iværksættere og mere etablerede virksomheder. Via vores holdingselskab går vi nogle gange ind og medfinansiere et projekt. Det er ofte en iværksætter, som har fået en god ide. Der er selvfølgelig en stor risiko for, at de går ned, men vi håber jo på, at nogle af dem klare sig, og at vi på den måde kan holde pengene hjemme.

Hvad betyder det, at I ligger på Djursland?
Vi har lige præcis nul kunder på Djursland, men jeg er opvokset i Grenå, og har altid synes, at nogen må stå fast og holde på arbejdspladserne i vores område. Det er heller ikke uden fordele af vi ligger, hvor vi gør. Vi er førstevalget for mange af de unge, som uddanner sig på Viden Djurs, og det betyder, at vi vælter i gode ansøgere til vores team.

Hvad glæder I jer over for tiden?
– Jeg synes, at der er meget at glæde sig over! Lige nu er det nok, at på trods af corona, har vi travlt som aldrig før. Vi har ingen marketingstrategi og ingen salgsstrategi, og alligevel må vi sige nej til potentielle kunder hver uge.

Hvad bøvler I med?
– Vi har generelt en udfordring med at finde balancegangen mellem at få afsluttet opgaverne, og starte arbejdet op med nye kunder. Vores kunder kommer altid og vil gerne i gang med det samme og ud over stepperne. Udfordringen er, at vi lover alle vores kunder, at vi fikser alt indenfor de første tre måneder efter, at de er gået i gang med at bruge det software, som vi har lavet til det. Det er nemlig der, at ”børnesygdommene” melder sig. Når vi er i gang med at afslutte flere projekter samtidig og har opstartsperiode på et nyt projekt inde, så kan vi godt være lidt udfordret på tid.

Hvad har coronaen betydet for jer?
– Vi har haft en enkel kunde, som gik konkurs efter, at vi havde brugt en del eksterne konsulenttimer på deres projekt. Det tabte vi penge og tid på. Det er ærgerligt, men gør bare, at vi må flytte lidt rundt på opgaverne. I vores branche er det ikke nu, vi ser problemerne, men det kommer nok om et par måneder.

Læs mere om Monosoft på Monosoft.dk