I hjertet af Djursland blev der d. 17. april afholdt et spændende arrangement, Venture Capital Djursland, der satte fokus på iværksætteri og forretningsudvikling.

Venture Capital Djursland bød velkommen til tre ambitiøse iværksættere, der hver især fik muligheden for at pitche deres forretningsidé til et panel bestående af fire lokale investorer og mentorer, Sebastian Konrad fra Bravida, Jesper Rasmussen Skjøttgaard fra EIFO, investor Ken Boye og Business Angel Mads H. Dalsgaard.

Blandt de modige iværksættere var Mariann, en debuterende forfatter med en passion for børn der ikke passer ind i de gængse kasser. Hendes første udgivelse, Noa Næsehorn og Molly mus på camping, er udgivet under egen forlag, NoMoBog. Mariann havde brug for råd og vejledning i forhold til primært salg og markedsføring. Trods en smule nervøsitet følte Mariann sig godt klædt på til opgaven med lidt hjælp fra Business Djursland.

Efter at have præsenteret sin idé og drøftet den med panelet, forlod Mariann lokalet med et stort smil. Mariann fik nogle gode råd med sig fra panelet, som understregede at det er den gode historie, der skal bære produktet i første omgang. Fuld af gåpåmod og en nyfunden sikkerhed på, at hendes projekt har potentiale, står hun nu over for en spændende rejse, som vi glæder os til at følge. Udover Mariann deltog iværksætterne Dorte Damgaard fra CaDot Design – dansk møbeldesign, samt Jan Lien fra Normod Carbon, som specialiserer sig i transport og lagring af CO2.

Panelet udtrykte deres begejstring over arrangementets format. De roste den strukturerede tilgang, hvor hver iværksætter fik tre kvarter til at præsentere deres idé i et intimt lokale uden tilskuere. Atmosfæren var afslappet og jordnær, hvilket gjorde det nemt for iværksætterne at dele deres idéer og få konstruktiv feedback.
“Det var en fornøjelse at deltage i dagens arrangement,” udtalte en af panelets medlemmer. “Vi så en imponerende mangfoldighed af innovative idéer, og det var tydeligt, at iværksætterne var velforberedte og passionerede.”

Venture Capital Djursland demonstrerede ikke blot den lokale iværksætterånds styrke, men også vigtigheden af at skabe rum for støtte og samarbejde i erhvervslivet. Arrangementet har således ikke kun givet iværksætterne en platform til at præsentere deres idéer, men også værdifuld indsigt og netværk til at bringe deres virksomheder videre.

Med succesen fra dette års arrangement ser fremtiden lys ud for iværksætteri på Djursland, og Venture Capital Djursland vil fortsat være ét middel blandt flere for iværksætterlaget til at fremme innovation og vækst på Djursland.

Business Djursland gentager arrangementet i efteråret 2024 – Har du lyst il at pitche din forretningsidé, så kan du allerede nu sende en ansøgning her: https://businessdjursland.dk/vil-du-pitche-din-forretningside-for-investorer/