Real Dania har valgt at støtte ombygningen af den gamle skolebygning.

Mange af vores medlemmer kender Hedeskov – Center for Life Science. Den fine gamle skolebygning fra 1910 lagde bl.a. rammer til en af vores fyraftensarrangementer for bæredygtigt byggeri.

Skolebygningen er under renovering, og målsætningen er, at det skal ske bæredygtigt, og materialer med lokale natur- og genbrugsmaterialer med en lav grad af forarbejdning. Og hvor der er fokus på naturgenopretning de steder, hvor der høstes materialer til byggeriet.

Realdania støtter projektet med 5 mio. kr. Støtte, der skal gå til kvalificering af løsningerne, dataindsamling, evaluering og formidling. En del af støtten går til BUILD, Aalborg Universitet og arkitekterne Djernes & Bell, som begge agerer faglig sparring i forbindelse med byggetekniske og byggefysiske udfordringer og løsningspotentiale ved anvendelse af regenerative principper i renoveringen.

Vi ønsker Hedeskov – Center for Life Science tillykke med donationen, og glæder os over, at projektet kan være med til at skabe data og ny viden, som andre kan få glæde af i fremtidens bygger.

Læs, hvad Real Dania skriver om projektet her

Fotokreditering: Lars Just