150 skarpe hjerner kommer med bud på nye løsninger i Ebeltoft  

Den 13. oktober 2022 besøger 150 studerende fra Aarhus Universitet Maltfabrikken i Ebeltoft. Her skal de i konkurrencen “STAY RELEVANT” dyste om at finde de bedste løsninger på konkrete problemstillinger, som lokale kulturinstitutioner og Syddjurs Kommune aktuelt arbejder med.  

Borgmester i Syddjurs Kommune Michael Stegger Jensen glæder sig over, at de studerende kommer til Ebeltoft med gode idéer. Det giver mulighed for at vise, hvor meget Ebeltoft og Syddjurs har at byde på – også på en helt almindelig efterårsdag.   “Mange kender nok mest Ebeltoft som en ferie-og oplevelsesby, man besøger om sommeren. Området har dog været i en rivende udvikling de seneste år, og Ebeltoft oplever en nettotilflytning. Mange kommer fra Aarhus, men også en del fra København og fra udlandet. Det hænger måske sammen med, at Ebeltoft er på vej til at blive et kraftcenter for kreative erhverv, arkitektur og kunsthåndværk. Maltfabrikken spiller en nøglerolle heri, og byen rummer også flere andre kreative miljøer”.  Borgmesteren er glad for at kunne vise Syddjurs frem for de mange unge studerende.

Studerende skal arbejde med lokale cases

Konkurrencen skal udvikle de studerendes kompetencer i forhold til at arbejde med designprocesser. Samtidig får de en god platform til at sætte teori ind i en praktisk, konkret ramme og arbejde med aktuelle problemstillinger fra “den virkelige verden”.   På dagen kommer Fregatten Jylland f.eks. med en case om, hvordan virksomheden kan lykkes bedre med at kommunikere internt til sine mange – og meget forskellige – medarbejdere. Syddjurs Kommunes case handler om brug af teknologiske hjælpemidler i ældreplejen, og hvordan man kan inddrage de ældre selv i brugen heraf på en god måde.  

Dekan Johnny Laursen fra Aarhus Universitet ser frem til, at studerende fra universitetet får mulighed for at afprøve deres kompetencer i en ny og spændende ramme i Syddjurs.   “Jeg er rigtig glad for, at universitets samarbejde med Syddjurs Kommune smitter af på kommunens institutioner. Vi glæder os over, at vores studerende med sådan en case-competition får mulighed for at udfordre sig selv og vise deres evner og viden. Jeg er sikker på, at de institutioner, som deltager og de studerende får værdifuld viden med hjem fra dagen”.  

Dommerkomiteen består af:

Michael Stegger Jensen, borgmester i Syddjurs Kommune
Kasper Kolstrup Møller, formand for Erhvervs-og planudvalget i Syddjurs Kommune
Ole Svit, direktør i Business Djursland
Carsten Stage, viceinstitutleder, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet.  

Ole Svit fra Business Djursland siger: “Jeg ser frem til at høre de studerendes løsningsforslag og perspektiver på de lokale cases. Det giver et frisk pust og ny inspiration til udvikling og innovation, og det hilser vi naturligvis velkommen”.  

Læs mere om den fælles case-competition mellem Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet her: Stay Relevant 2022. Her kan programmet for den 13. oktober også ses.  Der gøres opmærksom på, at begivenheden ikke er åben for offentligheden.