Der er langt mellem de bæredygtighedscertificerede sportshaller, campingpladser, hoteller og konferencesteder på Djursland.

Selvom al erfaring viser, at målrettet arbejde med bæredygtighed giver en bedre driftsøkonomi, et mindre ressourceforbrug og et bedre aftryk på klima og miljø.

Nu inviterer Business Djursland virksomheder og alle andre interesserede til et møde og workshop med det mål, at styrke Djurslands turist- og idrætssteders konkurrenceevne og få dem på det grønne landkort.  

Mødet holdes den 5. oktober i samarbejde med netværksgruppen Change Djursland, der samtidig er åben for nye medlemmer.

Risikerer at blive hægtet af

Flere og flere virksomheder og private tager de grønne briller på, når de skal finde et sted til den næste konference eller overnatning. Men hvis man leder på internettet, så er det svært at finde et sted på Djursland. Kun to konferencesteder og en campingplads har en grøn certificering efter henholdsvis GREEN KEY og Green Stay ordningerne.

”Bæredygtighed er et gennemgående tema i vores nye strategi. VisitAarhus er certificeret som Green Tourism Organization og vil aktivt arbejde på, at vores turismevirksomheder bliver introduceret til konkrete certificeringer. Det er et stadigt større fokusområde for turister og mødebookere og derfor et vigtigt arbejde, hvor vi gerne går forrest,” siger Else Brask, der er partnerkoordinator i VisitAarhus.

Else Brask er den ene af de tre paneldeltagere, som deltager i mødet. En anden er Christine Viemose, der er leder af Kaløvig Center, som har været GREEN KEY certificeret i flere år. Hun vil fortælle, hvordan certificeringen er med til at skærpe hotellets arbejde med bæredygtighed og give en klar profil, der er med til at tiltrække bevidste virksomheder og organisationer.

Nørre Djurs Hallen vil værre først på Djursland

Bestyrelsen i Nørre Djurs Hallen ser også muligheder i en certificering. Med et håndboldhold, der er på vej i 1. division, er man klar over, at der skal investeres i hallen. Og bestyrelsen har besluttet at udvikle på bæredygtigheden og søge en GREEN SPORTS FACILITY certificering. Det bliver i så fald den første på Djursland. Det vil halinspektør Peter Schumacher fortælle om.

Mødets deltagere vil herefter kunne stille spørgsmål og i en workshop komme med forslag til, hvordan de gode erfaringer kan sprede sig på Djursland. Målet er, at Djursland også fremover kan være konkurrencedygtig og leve op til borgernes og kundernes bæredygtige ambitioner og forventninger.

Link til program & tilmelding