Netværk anbefalet til iværksættere

I godt et år har 21 deltagere i iværksætternetværket MeetUp mødtes for at sparre med hinanden omkring deres virksomheds opstart. Deltagerne skal nu tage stilling til, hvilke af vore netværk, der passer bedst til dem.

I anledning af dette skifte, har vi talt med to af MeetUp deltagerne om deres udbytte ved at deltage i netværket: Møbeldesigneren Dorte Damgaard fra CaDot Design og veteranbilsforhandleren Troels Vikkelsø Lerke fra Classic Garage.

Stort potentiale i iværksætterlaget på Djursland

Deltagerne blev første gang introduceret til MeetUp-netværket og ført sammen i august sidste år i forbindelse med årets store iværksætteri-event, StartUp Event Djursland 2023.

Det er helt efter planen, at nogle af iværksætterne nu tager et næste skridt, og vil udfordres på en anden måde i et andet netværk. Men netværket lever videre på den anden side af sommerferien, hvor 25 nye iværksættere får muligheden for at indgå i MeetUp, når netværket genstartes i forbindelse med StartUp Event Djursland 2024 fredag d. 30. august. Der er nemlig fortsat et stort behov for at samle iværksættere på Djursland, som oplever lignende problemstillinger i forbindelse med deres virksomheds opstart.

MeetUp: En indgang til meget mere

Da Dorte kom med i MeetUp, var hun allerede veletableret med sin designvirksomhed i Kina. Men i takt med stigende udfordringer på eksportmarkedet, fik hun behov for at ”lære baghaven at kende”, som hun siger.

 ”Jeg havde behov for at kunne spejle mig i virksomheder, der var et lignende sted i deres virksomhedscyklus. I MeetUp kan man lære af hinandens erfaringer, finde løsninger på tilsvarende problematikker og etablere utraditionelle samarbejder. Jeg har følt mig godt i familie med de andre, selvom virksomhederne er meget forskellige.”

 ”Oveni min deltagelse i MeetUp, har jeg benyttet mig af en del relevante ekstra tilbud hos Business Djursland. Jeg har bl.a. deltaget i et kursus om markedsføring med ChatGPT, et virksomhedsbesøg hos en lager HUB, samt i Venture Capital Djursland, hvor jeg fik råd og en ny kontakt inden for møbelbranchen,” siger Dorte.

 Til daglig holder CaDot Design til i Ørum Djurs, og Dorte ønskede at begynde at fokusere mere på samarbejder i det nære. Gennem netværket fik Dorte kontakt til Troels Vikkelsø Lerke fra Classic Garage, og de to har indgået et lidt utraditionelt samarbejde. Troels så flere sammenhænge mellem hans og Dortes kundesegmenter og foreslog, at hun kunne bruge hans showroom til at udstille sine ny-klassiske møbler.

En anbefaling til alle iværksættere

Troels Vikkelsø Lerke har deltaget i MeetUp siden starten i august sidste år og har – i tillæg til det nye samarbejde med Dorte – fået en masse med sig.

“Jeg vil anbefale alle iværksættere – både dem der er tæt på, samt dem, der allerede er igang med en etableret virksomhed – at blive en del af MeetUp-netværket hos Business Djursland. Det har givet mig rigtig meget, herunder selvindsigt og gode ideer. Det har givet mig værdi både personligt men også tilføjet værdi til min virksomhed,” siger han.

Deltagerne deler iværksætterdrømmen

“Netværket består af en god flok ligesindede iværksættere, der deler en drøm: At gå fuldtid med deres egen forretning. Vi har alle forsøgt at spille hinanden gode – både via forskellige oplæg, samarbejde i forskellige cases og forskellige “opgaver” som vi er blevet bedt om på den ene eller anden måde at løse undervejs. Jeg har nydt at følge mine med-deltagere på deres rejse, og hver gang vi har mødtes har det været hos en ny virksomhed,” siger Troels.

Sparring fra flere kanter

Netværket er sammensat på tværs af brancher, hvilket giver anledning til at hjælpe hinanden videre ud over de problemstillinger, deltagerne har tilfælles. “Der har været en god bredde i netværket. Jeg har fået virkelig god sparring fra blandt andet en jurist og advokat i netværket,” siger Troels og tilføjer:

“Ole Svit har fra dag 1 været torveholder, og han har altid været en god sparringspartner samt opgaveknuser, når vi har været sammen – og så har Ole selv et kæmpe netværk, og det har været fedt at få lidt del i dette. Jeg er blandt andet blevet hooket op med en mentor, som kommer til at hjælpe mig omkring strategi og økonomi.”

Netværk for alle

Classic Garage har det seneste års tid taget fart, så Troels har følt at tiden var moden til at tage afsked med MeetUp. Troels er nu overgået til Udviklingsnetværket, hvor en række veletablerede virksomheder sidder klar til at agere sparringspartnere for den nye deltager. “Jeg kommer fortsat til at være en del af Business Djursland og glæder mig til et godt og langvarigt samarbejde i forskellige løsninger og grupper igennem tiden,” siger han.

Indtil videre føler Dorte sig godt hjemme i MeetUp og fortsætter efter sommerferien, men overvejer at træde ind i et andet af Business Djurslands netværk på sigt.

Om MeetUp

Man skal være medlem af Business Djursland for at kunne deltage i netværket. Det kan man blive helt gratis som iværksætter.

Kontakt direktør og netværksfacilitator Ole Svit, hvis du ønsker at indgå i MeetUp.

Husk endelig også at tilmelde dig StartUp Event Djursland, Djurslands største event for iværksætteri, hvor vi lancerer netværket.