30 medlemmer af Business Djursland deltog til julearrangement med oplæg, rundvisning og efterfølgende spisning hos L-tek i Nørager torsdag d. 23. november.

I Nørager, en landsby med 322 indbyggere, en lokal købmand og med 11 km. til Auning og 30 km. til Grenaa, ligger virksomheden L-tek.

Med 109 ansatte er L-tek en vigtig og stor spiller i Nørager – og det er virksomheden bevidst om.

Til Business Djurslands julearrangement d. 23. november 2023, som blev afholdt hos L-tek, fortalte administrerende direktør, Palle Martin og teknisk direktør og grundlægger, Lars Nielsen, om det store ansvar, de har for lokalsamfundet. Et ansvar, som de påtager sig ved at være en del af Code of Care-initiativet, som hjælper mennesker tilbage på arbejdsmarkedet, ved at engagere de lokale unge mennesker i et godt arbejdsmiljø og fællesskab og ved at tilbyde gode muligheder for kompetenceudvikling for de ansatte.

Selvom L-tek beskæftiger hele 109 medarbejdere, er fællesskabet afgørende for virksomhedens kultur. Palle Martin og Lars Nielsen går begge mange runder gennem produktionen om dagen for at være synlige og tilgængelige for medarbejderne og skabe kort vej til ledelsen. Det skal give mening at gå på arbejde – og det skal være godt at gå på arbejde, både for de fastansatte gennem mange år og for flexjobbere og timelønnede. Alle udfylder en vigtig rolle for virksomheden – og det går ledelsen meget op i at synliggøre.

For Palle Martin og Lars Nielsen handler det om at skabe gode rammer for de ansatte og at gøre det attraktivt at blive i lokalsamfundet frem for at søge mod de større byer. Af samme grund støtter de aktivt op om den lokale købmand, når de køber ind til deres kantine. En landsby har større chance for vækst, når der er gode indkøbsmuligheder. Lokale samarbejdspartnere fylder meget for L-tek – både den lokale købmand og mindre virksomheder, som kan hjælpe L-tek, når det går rigtigt stærkt, eller de mangler specialiserede kompetencer.

På den måde indgår de på naturlig vis i den lokale ”fødekæde” i et lille lokalsamfund i Nørager midt i Norddjurs Kommune.

TUSIND TAK til L-tek for super værtskab til årets sidste medlemsarrangement!