Viden Djurs, Syddjurs Gymnasium og Business Djursland afholdt d. 27. februar vejledningsarrangementet “Fra student til faglært” på Syddjurs Gymnasium.

Her deltog 15 virksomheder og 7 lokale uddannelsesinstitutioner for at præsentere spændende karrieremuligheder til 200 elever fra STX fra Syddjurs Gymnasium samt elever på HHX og EUD/EUX fra Viden Djurs.

Eftermiddagen var præget af super energi! Eleverne greb med stor spørgelyst lejligheden til at blive klogere på, hvilke andre veje end universitetsvejen, der ligger åbne for dem, efter studenterhuen er i hus.

Samarbejdet om vejledningsarrangementet kører på tredje år, og i går så vi frugterne af dette samarbejde. Her deltog nemlig Yasmin, som er tidligere STX-elev på Syddjurs Gymnasium. Til arrangementet i 2022 fik Yasmin talt med Hornslet-Ebeltoft Apotek om en karrierevej som farmakonom. Og denne samtale fik sået et frø hos Yasmin, som efterfølgende fik hende sporet ind på hvad der skulle vise sig at være hendes drømmeuddannelse. Derfor stod Yasmin i går som repræsentant for apoteket og kunne fortælle de deltagende elever om netop dén karrieremulighed.

Mads fra EUD sikrede sig i øvrigt en praktikplads hos MTH Biler – allerede på mandag!

Stor ros til rektor Sven Gaardbo for at åbne Syddjurs Gymnasium op!