Business Djursland har holdt seks events målrettet Djurslands nye virksomheder i år. Tre møder i Norddjurs. Tre møder i Syddjurs i samarbejde med Syddjurs Kommune. Møderne kalder vi StartUp Djursland.

I løbet af 2023 blev det tydeligt, at der er en stigende efterspørgsel hos nye iværksættere og solo-selvstændige for at komme i dialog med fageksperter såvel som andre iværksættere omkring opstarten af deres virksomhed. Flere og flere meldte sig til de jævnlige StartUp Djursland møder, hvor en advokat, en revisor, en forretningsudvikler og en bankrådgiver står klar til at svare på spørgsmål og sparre med de nye virksomheder om netop deres konkrete udfordringer. Lokale fagfolk og eksperter, der alle brænder for at hjælpe nye solo-selvstændige iværksættere godt i gang.

Konkret og meningsfuld sparring om opstart af virksomhed

Og i løbet af de tre første måneder i 2024 har ikke mindre en 48 personer med nyt CVR-nummer været forbi et StartUp Djursland-møde. Blandt disse er Kristian fra Jordbruget Soldug og Kasper Miltz fra Grønt Håndværk.

Om sit udbytte af at deltage på StartUp Djursland d. 7. marts i Grenaa sagde Kasper: ”Jeg fik feedback og sparring på mine ideer og forretningsplan. Ligeledes fik jeg råd og vejledning i forhold til skat og moms regler.”

Han gik desuden fra mødet med nyt input til, hvor han kan fokusere sin virksomheds udvikling: ”Jeg skal sætte mig selv mere i spil i forhold til markedsføring. Altså bruge min person for at skille mig ud.”

At sparringen foregik i plenum, kunne Kasper også godt se fidusen i: ”Jeg syntes at man på tværs af brancher fint kan få noget ud af hinandens spørgsmål. Man kan også få ideer og sparring fra andre deltagere.”

Til arrangementet d. 8. februar i Ebeltoft deltog virksomheden Jordbruget Soldug, et nyopstartet økologisk landbrug i Elsegårde.

”Kanon arrangement! – Vi kom for gratis sparring og det fik vi.” Sådan sagde Kristian fra Jordbruget Soldug efter mødet.

”Vi fik kontakt til dem vi ønskede og en snak med de andre deltagere. Det var glimrende!”.

Udover Soldug deltog i Ebeltoft 9 andre iværksætterspirer, som også fik sparring og netværkede.

Geografisk bredde – der er jo iværksættere i hele Djursland

Møderne er blevet afviklet geografisk bredt for at gøre det endnu nemmere for iværksætterne at deltage: Rønde, Stenvad, Ebeltoft, Auning, Hornslet og Grenaa har vi været forbi.

I forbindelse med møderne bliver alle desuden tilbudt at indtræde i et decideret netværk for iværksættere, MeetUp Djursland, som faciliteres af Business Djurslands direktør Ole Svit. Og netop et netværk kan Kasper Miltz se en stor værdi i for ham som nyopstartet virksomhed:

”Det kan være branche-orienteret, hvor man kan drage nytte af hinandens erfaringer og få en finger på pulsen. Et netværk for iværksættere som arbejder og brænder for bæredygtighed og innovation inden for selvsamme kunne være fedt.”

Business Djursland har planlagt to yderligere StartUp Djursland events i løbet af foråret for at imødekomme Djurslands mange iværksættere. Disse holdes d. 3. april i Rønde Idrætscenter og d. 16. april i den nye e-commerce og logistic HUB i Grenaa.

Kender du en iværksætter der skal med?

Foto-credit:

Foto til højre: Jordbruget Soldug, Andelsgaarde. Her ses iværksætterne Anders, Kristian og Caroline.

Foto til venstre: Kasper Miltz.