Netværk og nye samarbejder

På en ellers kold og våd junidag var der en varm og nærværende stemning i de autentiske maritime rammer på havnen i Ebeltoft. Sommerbygerne havde fortrængt 45 deltagere indenfor i Den Røde Hal, men regnen slukkede på ingen måde intensionen: At mødes for at netværke og hjælpe hinanden igennem ideer og forslag til nye samarbejder.

Et skridt Tættere på drømmen

Anledningen var netværkseventet: Vin, Gris og Netværk på Havnen, der blev afholdt i samarbejde med Den Stolte Slagter og Hos Walter torsdag d. 13. juni.

På forhånd havde Business Djursland efter bedste evne ”matchet” de 45 deltagere i grupper med 2-3 andre, de ikke kendte i forvejen – på tværs af geografi og branche.

De mange grupper brugte aftenen på at lære hinandens virksomheder at kende igennem semi-faciliteret netværk. Alle købte ind på opgaven om at hjælpe hinanden tættere på hver sin drøm for hver sin virksomhed ved at bringe egne ressourcer og eget netværk i spil.

Konkret blev deltagerne inviteret til først at fortælle om sig selv, deres virksomhed og hvad de gerne ville bruge mere tid på i netop deres virksomhed. Dernæst blev deltagerne givet nogle roller i den efterfølgende netværkssession: Grisen (hovedpersonen, det skulle handle om), Vinen (skulle sørge for den gode stemning og konstruktivt input), og Netværk (indpiskeren, der også skulle styre tid). Rollerne gik på skift, så (næsten) alle kom samtlige roller igennem.

Udfordringen med at dele sine drømme med “fremmede” blev taget virkelig positivt imod, og snakken gik og ideerne fløj til der blev lukket og slukket i Den Røde Hal.

Værdien af netværk bevist

Inden vi gik til bords og fik smagt på den lærke helstegte Djursgris og drikkevarer fra Hos Walter, var der et par stykker, der fik delt det input, de havde modtaget fra deres gruppe.

Heriblandt Torben fra Grønfeldt Byggecenter, som leverer materialer til bæredygtigt byggeri. Torben tager med sig hjem et forslag om at begynde at handle i genbrugsmaterialer. Derudover fik han input til, hvordan han kan optimere sit samarbejde med bestyrelsen. Sidst – men ikke mindst – har Torben nu et kaffemøde i kalenderen med de to andre fra gruppen, hvor de vil fortsætte den konstruktive sparring.

De 45 deltagere fik i dén grad bevist værdien af netværk og hvad der kan ske, når man med et åbent sind bringer sig selv og sine kompetencer i spil.

Tak for super værtskab og menu

Den helstegte Djursgris blev naturligvis tilberedt og serveret af Tage fra Den Stolte Slagter, mens Kristians team fra Hos Walter stod for delikate drikkevarer i baren.

Tak til begge (og alle involverede i øvrigt) for det store engagement i planlægning og afvikling af dette halvårs sidste arrangement.

Programmet:

  • Velkomst
  • Interview med Tage, Kristian og Peter fra hhv. Den Stolte Slagter, Hos Walter og Ebeltoft Folketidende omkring samarbejder, der skaber synergi
  • Netværksworkshop
  • Middag