Møllebækken: Det handler om omsorg og trivsel

Fredag den 7. marts deltog 10 deltagere i virksomhedsbesøg på bostedet Møllebækken, et specialiseret døgntilbud for børn og unge med mentale og fysiske udfordringer. Besøget fik sat en tyk streg under institutionens høje faglighed og det stærke samarbejde, der er grundlaget for arbejdet med de 8 børn og unge, som bostedet aktuelt har.

Når vi taler arbejdspladser på Djursland, taler vi også socialområdet og omsorgserhverv. Det er blandt andet de erhverv, der sikrer støtte og omsorg for borgere med særlige behov, med trivsel og inklusion i lokalsamfundet som mål.

På Møllebækken er det tilbudsleder Inge Else Winther, der står for den daglige ledelse. Og til virksomhedsbesøget havde hun selskab af afdelingslederen Nikoline, samt to medarbejdere, Sonnich og Jonas.

Det handler om trivsel

Møllebækken, som hører under Region Midt (Specialområde Børn og Unge), er et hjem for børn og unge i alderen 4-19 år, der har særlige behov, der har svære mentale og fysiske udfordringer, der påvirker deres adfærd og udvikling. Beboerne bliver visiteret fra hele landet gennem deres respektive kommuner. Institutionen beskæftiger i alt 58 ansatte.

Vores fire værter, bestående af de to ledere og to medarbejdere, supplerede hinanden igennem præsentationen, og det skinnede tydeligt igennem at der er et stærkt samarbejde mellem kollegaerne ledelse og medarbejdere. Ligeledes stod det klart, at der er et stort fokus på både faglighed og på at skabe et trygt og anerkendende miljø for børnene og de unge. Som Inge Else sagde: “Vi arbejder med anerkendende, fordomsfrie og professionelle relationer. Vi ved, at stemningen, vi skaber, er den stemning, som de udsatte børn og unge lever deres liv i.” Denne tilgang er gennemgående for hele institutionens arbejde og er fundamentet for at kunne tilbyde børnene den nødvendige støtte.

Samarbejdet strækker sig også ud over Møllebækkens vægge, og institutionen arbejder tæt sammen med Djurslandsskolen, pårørende og lokalsamfundet.

Dialog, dygtighed og dristighed

En af de centrale drøftelser under besøget handlede om Møllebækkens aktuelle jobopslag. Institutionen søger blandt andet en pædagog eller SOSU, en nattevagt, en pedel og en tilkaldevikar. Flere af deltagerne, som var interesserede i jobmulighederne, fik gode samtaler med lederne.

Når man starter på Møllebækken, er der en grundig onboarding-proces. Nyansatte får en fast mentor, deltager i intro-vagter, bliver en del af et team fra starten og får en intern uddannelse med 9 kursusdage (SBU-pilot).

Medarbejderne i Region Midt arbejder efter værdierne: Dialog, Dygtighed og Dristighed, hvor dristighed skal forstås som faglig nysgerrighed og vilje til innovation. Disse værdier afspejles i den måde, Møllebækken tilgår både arbejdet med børnene og samarbejdet på arbejdspladsen.

I Norddjurs er der godt 1000 ansatte socialpædagoger og pædagoger, hvoraf 58 altså er hos Møllebækken. Institutionerne generelt set har en særlig betydning for det lokale erhvervsliv, og er en stor bidragsyder, når det kommer til den lokale samhandel.

Samlet set gav besøget et indblik i en arbejdsplads, hvor høj faglighed og stærkt samarbejde går hånd i hånd med en dyb respekt for de børn og unge, man arbejder med.

Tusind tak til Inge Else, Nikoline, Sonnich og Jonas for en rigtig fin introduktion til Møllebækken – og mange tak til deltagerne for engagementet i spændende snakke.

 

Virksomhedsbesøget var det 9. i rækken af 13 i forbindelse med vores kampagne “Opdag din arbejdsplads”, som er et samarbejde mellem Business Djursland, Norddjurs Kommune og de medvirkende virksomheder.

Skal du med næste gang?

Næste besøg er hos Viden Djurs. Tilmeld dig og se flere virksomhedsbesøg på https://businessdjursland.dk/om-os/opdag-din-arbejdsplads/