Louise Damborg Rasmussen fra Grenaa har netop afsluttet sin uddannelse, som finansøkonom hos Dania i Hobro. Hun var her den første, der gennemførte sin praktik i egen virksomhed, www.Brugtlegetoej.dk.

En virksomhed som bygger på indkøb, klargøring og salg af brugt og funktionelt legetøj Det sker bl.a. via webshop. Den grundlæggende cirkulære og bæredygtige tanke i denne forretningsidé rammer fint ind i nuværende forbrugertrend.

Louise har samtidig et deltidsjob hos takeNOW.

Business Djursland har ønsket vores nye medlem tillykke med både eksamen og hendes nye forretning, og stillet hende nogle spørgsmål:

Hvorfor tog du finansøkonomuddannelsen og samtidig startede egen virksomhed?
”Jeg har tidligere uddannet mig som kok og arbejdet med faget i flere år. Det var dog svært at få de ”skæve” arbejdstider til at harmonere med familielivet. Jeg startede egentlig på finansøkonomuddannelsen for at kunne få lidt skarpere rammer i arbejdslivet. Jeg havde samtidig nogle erfaringer med salg af legetøj på Børneloppen i Randers i min fritid, og havde altid tænkt, at det kunne være fedt at  leve af det. Manglende tro på egne evner og trygheden har indtil nu afholdt mig fra at tage springet. Da der i finansøkonomiuddannelsen også er en praktikdel på tre måneder, var det anledningen til at komme i gang og også få lavet en forretningsplan.”

Hvordan kunne det næsten lade sig gøre med børn og familie?
”Det har været hårdt, specielt med de sidste seks uger, hvor der skulle skrives hovedopgave. Svaret er stram planlægning og struktur, og så en forstående kæreste (også selvstændig) og familie/venner. Stil altid dig selv spørgsmålet: Hvad er vigtigst her og nu!”

Hvad er drømmen for Brugt Legetøj?
”Det er på ingen måde penge og rigdom, der driver værket. Der er snarere en drøm at kunne ”gøre noget, der betyder noget,” og så blot at kunne leve fornuftig af det. Jeg har også en idé om at kunne skabe nogle jobs for udsatte borgere. Der er 10-15% af mennesker, der ikke lige passer ind i vores uddannelsessystem og vores ”kassesamfund.” Jeg vil gerne kunne bidrage til, at de også bliver en del af noget – et fællesskab!

Hvad kan være med til at bringe dig videre?
”For det første skal jeg passe på ikke at være ambitiøs. Jeg bliver nødt til at få prioriteret min energi og fokus, og her er det klart at webbutikken kræver en opmærksomhed – Det kører ikke af sig selv! For det andet tror jeg også på netværk, hvor man både kan møde andre iværksættere, men også hvor man kan udveksle erfaringer med mere erfarne erhvervsfolk. Her har Business Djursland absolut noget at bidrage med!”

Læs mere om Louises virksomhed her