I november holdt VID Erhvervsuddannelser speeddating, hvor 40 virksomheder fik mulighed for at møde i alt cirka 600 elever.

Formålet var at få flere elever til at blive inspireret til at finde en læreplads tidligt. Med speeddating forsøger skolen at pille bøvlet fra og få virksomheder og elever til at mødes i øjenhøjde i trygge rammer på elevernes hjemmebane. Langt hen ad vejen handler det om kemi imellem de to parter, og det kan kun ske, hvis de mødes.

Første gang, Vid Erhvervsuddannelser holdt speeddating, var i september 2019, hvor der deltog 11 virksomheder. Sidst var der tilmeldt 45, hvoraf de 40 altså deltog. De to timer, sådan et arrangement varer, er overskueligt for både virksomheder og elever.

Flere og flere af de store koncerner og kæder er begyndt at deltage i speeddating på VID Erhvervsuddannelser i forsøg på at få tilstrækkeligt med elever. En af dem er T. Hansen, som på sin stand i kantinen stillede med Martin Melholt Sørensen og Laura Ida Elgaard. Kæden optager 30 nye elever om året og har konstant 60 under uddannelse. Sidste år var det svært at finde elever, men de fik fyldt de 30 pladser.

Eleverne var glade: – Speeddating er en ”pissefed idé”, der giver mulighed for at tale med virksomhederne, inden man skriver sin målrettede ansøgning.

Næste Speeddating arrangementer er planlagt til:

  • 3. februar 2022
  • 5. maj 2022

Skal din virksomhed deltage næste gang, så kontakt Viden Djurs:

VIDEN DJURS
N.P. Josiassens Vej 44E
8500 Grenaa

Telefon: +45 87 58 04 00
E-mail: info@videndjurs.dk