Mød Urtegaarden som er én af medlemsvirksomhederne i Business Djursland. Direktør og produktspecialist Vibeke Estrup har svaret på fem skarpe spørgsmål om virksomheden.

Hvordan lyder jeres elevatortale?
-Vi har bygget vores virksomhed op omkring et onlineunivers med opskrifter og salg af naturlige ingredienser til slik og kosmetik. Urtegaarden startede i 1978 og har altid ligget på Djursland. Vi har salg igennem vores webshop og engrossalg til helsekostbutikker, Matas og producenter, som bruger vores råvarer i deres produkter. Vi er mest en handelsvirksomhed, men har også produktion af cremer og kropsolier, som bruges til ansigts- og kropspleje. Vi er 13 medarbejdere, hvor størstedelen har været ansat i mere end 10 år.

Hvad betyder det, at I ligger på Djursland?
-Ja, personligt er jeg glad for, at jeg slipper for at køre til Aarhus hver dag for at komme på arbejde, som så mange andre. Jeg har altid synes, at det er vigtigt, at vi HAR nogle arbejdspladser på Djursland, og at vi skal værne om dem. En anden ting er, at når vi kigger ud ad vinduerne, så har vi horisont og udsigt ud over markerne. Jeg er sikker på, at det betyder noget for vores velbefindende. Vi kunne jo også sidde og kigge ud på en betonvæg i et kedeligt industrikvarter. Ja, og så er der det, at alle vores medarbejdere bor i lokalområdet. Det ser jeg som et plus.

På minussiden er en elendig internetforbindelse! Vi driver en stor webshop, og bruger mange billeder. Når jeg henter store billeder ned fra fotografen eller skal sende foto ud til pressen eller vores forhandlere, så kan de andre ikke bruge nettet samtidigt. Det er selvfølgelig vildt irriterende! Alt vores software er hosted eksternt og kører via nettet. Vi var nødt til at overgår til IP-telefoni sidste år, da vores telefoncentral ikke kunne opdateres længere, og med det langsomme internet betød det, at funktioner, som grafik og farver, i vores software måtte skæres væk for at IP-telefonien kunne køre. Men er vi flere end tre, der taler i telefon, så begynder forbindelsen at falde ud og skratte, så helt godt er det ikke.

Hvad glæder i jer over for tiden?
-Vi glæder os over, at vi er inde i vores højsæson. Vi oplever, at flere og flere laver julegaverne selv og generelt så laver folk bare mere hjemmelavet slik op til jul.

Hvad bøvler I med?
-Overordnet er det især det langsomme internet. Vi har netop lanceret ny hjemmeside, hvor vi selvfølgelig finder nogle små ting, der skal rettes. Vi oplever også at nogle varer er sværere at skaffe eller at leveringstiden er meget længere end normalt pga. corona. Men det er ikke rigtig bøvl.

Hvad har corona betydet for jer?
Det har ikke ramt os økonomisk på nuværende tidspunkt og det håber jeg selvfølgelig heller ikke at det kommer til. Vi har en del kunder, som ligger i butikscentre, som var lukket ned i en periode og derfor ikke solgte noget, men vores webbutik havde en fin stigning, så de to udlignede faktisk hinanden. På medarbejdersiden har der været tre hjemme med symptomer i en længere periode. Vi har også kørt en lang periode med adskilt produktion og administration, så vi ikke rigtigt mødtes i løbet af en arbejdsdag. Det gav lidt udfordringer. Vi havde en ny medarbejder, der startede i produktionen i den periode og det var en underlig start, hvor os i administrationen ikke lærte hende at kende før efter nogle måneder. Men alt i alt er vi kommet godt igennem indtil nu.

Lær Urtegaarden endnu bedre at kende her