Dansk Maskin Teknik A/S er et af Business Djurslands mange medlemmer. Indehaver Claus Henriksen har svaret på fem skarpe spørgsmål om virksomheden.

Hvordan lyder Dansk Maskin Tekniks elevatortale?
– Jamen vi er et firma, der hjælper industrien inden for fødevarer og nonfood med at finde den rigtige løsning med emballering. Vi hjælper hele vejen, så kunderne kan optimere deres produktion. Det hele handler om lønkroner: Jo hurtigere vi kan producere med maskiner, desto billigere er det. Vi arbejder inden for alt, der har med produktion at gøre: Pakning, håndtering, produktionsoptimering, pakkemåde, hastighed, et gammelt anlæg, der skal køre hurtigere, emballagebesparelse, nye maskiner, hvad skal der til for at køre et nyt format osv. Kort sagt: optimering af produktionsudstyr til kunden, så de kan finde den optimale pakkeløsning af deres produkter. Nogle gange har kunden et problem, som de ikke ved, hvad er, og så kommer vi og hjælper med at få en højere kadence og finder løsningen. Flere og flere kunder går op i miljø, så vi hjælper også med at gå fra plast til pap, om man kan arbejde med genbrugsplast og genbrugspap og nye emballagetyper der er mere miljørigtige, og her har vi et samarbejde med DS Smith.

Hvad betyder det, at I ligger på Djursland?
– Ja, hvad betyder det at vi ligger på Djursland? Vi er bare jyder. Vi kommer alle sammen fra Østjylland; fra Grenaa til Randers til Århus. Jeg bor så selv i Holstebro, men er udflytter fra Grenaa. Jeg hjælper afdelingen i Holstebro. Vi leverer til hele Danmark, og måske 10% til Djursland. Vi er her, mest fordi vi er opvokset her. Vi ligger i rimelig afstand fra alle. Folkene i virksomheden er på Djursland, og er mere eller mindre håndplukkede. Vi startede på Djursland og vi bliver på Djursland.

Hvad glæder I jer over for tiden?
– Vi har haft meget at lave under hele coronakrisen. Vi har ikke været nede i et hul, og det kan vi glæde os over. Vi har ansat fire lærlinge og to svende. Det har været et godt år for os. Det er lidt træls at sige det, for coronaen har været træls for mange. Jeg ser tilbage på et godt år: vi har fået nye kontakter, nye lokaler, nye folk. Men vi tænker helt klart også på, hvad der sker på den anden side af sommerferien: Vil folk stadig investere? Jeg er optimistisk, men jeg har også en lille stemme, der er opmærksom på mulige problemer. Vi er ikke herre over det, og vi kan kun være glade for at det er gået os godt. Andre har haft væsentlig mere modstand. Vi skal videre, vi skal ikke holde pause. Det er en spændende tid.

Hvad bøvler I med?
– Vi bøvler ikke med noget, vi har udfordringer. Vi skal have flytninger til at hænge sammen, der er mange ting, der skal gøres klar. Jeg er positiv stemt. Vi er blevet godkendt i Vækstfonden Midtjysk, så vi får en sum penge til udvikling af fabrikken og kompetencer. Vi skal løftes i forhold til ledelse, kultur og strategi. Og det er ting, vi ikke er vant til at arbejde med. Vi skal have de samme værdier og mål, og processen i hele forløbet skal skrives lidt mere ned. Når man bliver større, kan man ikke have det hele i hovedet. Slet ikke, når vi har nye projekter hele tiden med fokus på proces fra start til slut. Vi har nogle store kontrakter, f.eks. Arla Foods, så vi skal overholde alt – også det med småt – så det skal der være styr på.

Hvorfor er I medlem af Business Djursland?
– Det er faktisk noget nyt, vi er blevet. Det er kun tre uger siden. Vi blev kontaktet af Business Djursland, fordi de har et netværk, som de gerne vil have mig med ind i, og det kan jeg godt se nogle muligheder i. Netværket er nogle af vores kunder. Kan vi hjælpe hinanden? Kan vi lave noget for dem? Kan vi lave opgaver sammen? Kan vi rystes lidt mere sammen – Samarbejde om fælles projekter? Bruger nogle af bestyrelsesmedlemmerne til at spørge til råds. Vi beholder alt arbejdet på Djursland. Når man giver noget væk, kan der komme noget den anden vej. Kan vi hjælpe hinanden, holde hinanden i hånden, holde kontakten og netværket.

Læs mere om Dansk Maskin Teknik A/S her