Robotter og andre nye teknologier kan give Djurslands mere end 75 fremstillingsvirksomheder nye superkræfter!

Det gælder om at digitalisere og automatisere sig ud af nogle af krisens mange udfordringer – men også at fokusere på opgradering af robot- og teknologikompetencer i produktionsvirksomhederne. Derfor inviterer organisationen Business Djursland til konkret erfaringsudveksling og ny inspiration med eventen Made by Djursland 2022.

Prispres på underleverandører. Koks i forsyningskæderne og komponentmangel. Tårnhøje energi- og materialepriser. Mangel på faglært arbejdskraft. Udfordringer er der rigeligt af industriens hverdag, som det ser ud for øjeblikket. Men der er også uudnyttede muligheder og teknologiske løsninger, der kan hjælpe producenterne med at overvinde udfordringerne. På konferencen Made by Djursland 2022, som finder sted 9. november i Auning på Djursland, kan den østjyske industri opleve flere af de nye teknologier fx cobots, spot, VR + XR-briller og 3D-print.

En af frontløberne i at se mulighederne i at optimere med nye teknologier lægger hus til konferencen, som er åben for alle interesserede. 

Vi er nok ikke blevet 70 ansatte i vores virksomhed ved bare at gøre, som vi plejer. Derfor vil vi gerne lægge hus til Made by Djursland 2022, så Djurslands mange dygtige SMV’er kan mødes, netværke og inspirere hinanden. Mange af os går jo og bøvler med cirka de samme ting, så hvorfor ikke udveksle viden med hinanden?!, siger Ole Nørgaard, leder af Nørgaard Teknik, der er underleverandør af komponenter og maskiner til bl.a. gasfyldeanlæg, transportanlæg, fødevareanlæg, vindmøller og forlystelsesattraktioner. Desuden produceres der også gokarts og lerduekastemaskiner på adressen, da Nørgaard Teknik ejer DINO og Due-Matic.

Djursland har et kæmpe vækstpotentiale

Ved at “stå på skuldrene af hinanden” og lære af hinanden kan Djurslands mere end 75 produktionsvirksomheder med 10+ ansatte løfte hinandens forretninger til nye højder. Relativt få virksomheder på Djursland er reelle konkurrenter, ide de oftest har specialiseret sig i hvert sit felt:

Der ligger et kæmpe vækstpotentiale på Djursland, som kan blive indfriet. Her i området har vi så mange dygtige nicheproducenter med dyb specialviden og mesterligt håndværk. De kan blive endnu mere konkurrencedygtige og effektive ved at tage nye teknologier til smart produktion i brug, siger Ole Svit, Business Djursland.

Samarbejde om uddannelse, opkvalificering og udvikling

I løbet af oktober arbejder en 10. klasse på Viden Djurs i Grenaa med cases på fire virksomheder på Djursland. Arbejdet giver eleverne et indblik i den karriere, der følger en industriel erhvervsuddannelse – og danner baggrund for elevernes egne input til, hvordan uddannelserne og virksomhederne gør sig selv mere attraktive over for netop dem. Programmet realiseres i samarbejde med Teknologisk Institut. Arrangementet er støttet af Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

Made by Djursland 2022 9. november

Kl. 13.30-17.00

 • Velkomst til MBD  –  v/ næstformand Ole Sørensen, Business Djursland  
 • Vi er midt i det største teknologispring, vi endnu har set  –  v/ Preben Mejer, ekspert inden for IT og teknologisk udvikling, stifter af Innovation Lab
 • Erfaringer med implementering af robotter i produktionen – fortræffeligheder  og ’fortrædeligheder’   –  v/ Terma
 • Danske virksomheders anvendelse af robotter nu og i fremtiden  –  v/ Steen Harder Ulrichsen, Senior Project manager,Teknologisk Institut, robotteknologi
 • Overrækkelse af Made by Djursland-prisen  –  v/ Jeppe D. Friis, Kundechef, Djurslands Bank

PAUSE – med forplejning samt fremvisning og demonstrationer af teknologier såsom cobot, VR, XR, SPOT, mv.

 • Hvorfor samarbejder VARO aktivt med både folkeskolen, erhvervsskoler og videregående uddannelser?  –  v/ Niels Jensen, adm. direktør og partner, VARO A/S
 • Viden Djurs-elever fra 10. klasse kommer med idéer til hvordan produktionsvirksomheder kan gøre sig mere attraktive over for de unge  –  v/ Ole Svit, direktør Business Djursland
 • Udvikling i uddannelse  –  v/ Daniel Dallerup, formand, Metal Østjylland
 • Plan for efteruddannelse af medarbejdere – hvor starter vi?  –  v/ Torben Johansen, Skillz, Viden Djurs
 • Hvordan kan konferencen inspirere det politiske lag?   –  samtale med Erhvervsudvalgene faciliteret af Ole Svit
 • Afrunding  –  v/ Ole Sørensen, næstformand i Business Djursland

17.00-17.30

 • Netværk

17.30-19.00 

 • Spisning


Tilmeldingsfrist er fredag d. 4. november kl. 12.00.