Business Djursland bakker op om en moderne og effektiv flybetjening

For tiden er der ikke mange hvide flystriber på den blå himmel over Østjylland. Det er ikke gode tegn for forretning og udvikling. Den aktuelle krise har sat flytrafikken på – viser det sig – langvarigt standby.

Business Djursland er imidlertid overbevist om, at der også i fremtiden vil være et stort behov for at lade sig transportere med fly. Djursland og hele Østjylland er kendt for at være ivrige og hyppige flypassagerer. Det er ikke så overraskende, når man ser på erhvervsstrukturen og beboersammensætningen. Vi har store internationalt agerende virksomheder, stærke forsknings- og uddannelsesinstitutioner og mange virksomheder indenfor international service bl.a. i vind- og søfartsindustrien.

Det hører også med i ligningen, at Østjylland har et omfattende og multifacetteret turisterhverv og mange nuværende og potentielle flypendlere. Der er derfor mange rigtig gode grunde til at bakke op om den udvikling Aarhus Airport for tiden gennemgår.

Aarhus Airport under forvandling

Aarhus Airport gennemgår netop nu en større opgradering med opbakning fra privat investor og kommunerne. Det er dermed den mest moderne og attraktive lufthavn i Europa, som står klar til tage imod rejsende og gæster, når det igen bliver muligt. En lufthavn, hvor gæsten er i fokus med afsæt i både nuværende og fremtidig forventede ønsker og behov.

Ser man på den grønne og bæredygtige omstilling, så må Aarhus Airport være den foretrukne og korteste forbindelse ud i verden for de østjyske rejsende. Transporten til og fra lufthavnen har været, og er stadig kilde til debat. Det skal være let at gøre det rigtige. I dette tilfælde; at kunne benytte en på enhver vis bæredygtig metode (tid, økonomi, miljø). Eldrevne busser eller tog vil give gode muligheder for at skabe attraktive forbindelser. Beliggende tæt på de helt store virksomheder og institutioner i Aarhus, Randers og Grenaa, og med god adgang fra Silkeborg og Herning, er der et godt grundlag for at udvikle videre på den succes, der var etableret inden krisen ramte. En motorvejsforbindelse Aarhus- Grenaa vil forbinde Aarhus med Aarhus Airport – og give Østjylland luft under vingerne.

Store ambitioner

Lufthavnens ambitioner er frem mod 2030 at tredoble antallet passagerer og i 2040 at passere 4 mio. passagerer. Det vil i nutidens tal gøre Aarhus Airport til den største lufthavn i Vestdanmark. Ambitionerne skal bæres i mål bl.a. med et moderne hotel med konference- og mødefaciliter, og tilknytning af uddannelsesinstitutionen Grey Bird pilotakademi. Alle muligheder er til stede for en fremtidig og innovationsrettet Air-hub på Djursland.

Business Djursland bakker helt og fuldt op om Aarhus Airport, og ser den som drivkraft for hele  Østjyllands fortsatte udvikling.

Lufthavnen er afgørende

For Espen Højlund er Aarhus Airport altafgørende. Han og konen Sofie Saxtoft flyttede fra Frederiksberg til Mols for bosætte sig og starte konference- og kulturstedet Sølballegaard, som åbnede for 2 år siden. Samtidig var det planen, at han skulle fastholde sit arbejde hos kommunikationsvirksomheden Advice A/S, som ligger i hjertet af København.

-Det kan kun lade sig gøre, fordi vi bor så tæt på lufthavnen. I dag har jeg en overkommelig rejsetid fra dør til dør og rejser  endda på en behagelig måde. Jeg oplever Aarhus Airport, som supereffektiv, fortæller Espen Højlund.

Sølballegaards internationale kunder i Danmark, gæster og oplægsholdere fra hele verden sætter også pris på nærhed til lufthavnen, og betegner med et smil stedet som det mest charmerende lufthavnskonferencecenter de har været på.

Havnedirektør Henrik Carstensen, Grenaa Havn fortæller ligeledes, at Aarhus Airport har enorm værdi for Grenaa havns kunder, og det forholdsvis store antal industrivirksomheder med base i Grenaa.

– Ved besætningsskifte kan medarbejdere og servicemedarbejdere med en enkel one-stop forbindelse fra Aarhus Lufthavn, nå hele Europa, forklarer Henrik Carstensen.

Djurs Windpower-samarbejdet, som tæller virksomheder indenfor industriservice, løser en række unikke opgaver, der ofte fordrer en hurtig indsats for samarbejdspartnere i store dele af verden. Bl.a. servicering og vedligehold af vindmøller og borerigge er store forretningsområder, hvor hurtig tilgængelighed til deres placering har stor betydning.