Fra student til faglært

28feb12:0014:30Fra student til faglært12:00 - 14:30 Kr Herskindsvej 6, 8410 Rønde

Arrangements detaljer

Djursland mangler i den grad faglært arbejdskraft indenfor håndværks- og industrifagene, fx murer, VVS, elektriker, tømrer, maler, industritekniker, smed, men også indenfor handel, fødevarer, medier og velfærdsområdet ses en mangelsituation. Dette kan kun løses ved, at vi får flere unge i gang med en erhvervsuddannelser via et lærlingeforløb.

Samtidig har vi også en del studenter, der ikke kommer i gang med at læse på en videregående uddannelse, enten fordi de fandt ud af at de gerne vil have en mere praktisk uddannelse eller fordi deres gennemsnit ikke var højt nok til deres ”drømmeuddannelse.”

Vi vil gerne prøve at formidle denne uddannelsesvej for vore kommende studenter og lave et direkte match til vore lokale virksomheder og institutioner på Djursland.

I 2023 gentager vi derfor vejledningsarrangementet ”Fra student til faglært” på Syddjurs Gymnasium. Igen i år inviterer vi 20 lokale virksomheder til at komme og fortælle om deres branche og virksomhed. Ligeledes vil der være vejledningsstande med vejledere fra Viden Djurs, Skovskolen i Auning, SOSU Randers og fra Syddjurs Kommunes UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning).

De studerende fra 1. og 3. årgang på Syddjurs Gymnasium såvel som elever fra lokale VID uddannelses-retninger i Rønde vil blive inviteret til dette vejledningsarrangement, hvor de så har mulighed for at gå i dialog med de tilstedeværende fagfolk og vejledere. Vi tror på, at det kan være med til at give et klarere billede af et lærlingeforløb, og hvad det arbejdsmæssigt og karrieremæssigt kan føre til.

I Grenaa afholder Viden Djurs vejledningsarrangementet ”Match Your Future” d. 23. marts kl. 10-12 for elever fra Viden Djurs og Grenaa Gymnasium.

Har du spørgsmål eller kommentarer til Fra student til faglært d. 28. februar, er du velkommen til at kontakte arrangementskoordinator Lisa Mikkelsen på lisa.mikkelsen@businessdjursland.dk.

Læg en kommentar

Go to Top