Change Djursland

25okt01novChange DjurslandBæredygtighedsuge i uge 44(oktober 25) 10:00 - (november 1) 14:30

Arrangements detaljer

Change Djursland er vores Bæredygtighedsuge.

Her vil vi gerne være med til at engagere og understøtte grønne og bæredygtige ideer. Vi vil gerne synliggøre og fremhæve nuværende bæredygtige og grønne virksomheder. Målet er at accelerere den grønne omstilling og bæredygtige udvikling i landdistrikterne. Måle er også at igangsætte en folkelig bevægelse og kultur, hvor bæredygtighed og innovation er de drivende og samlende kræfter på Djursland.

Her kan du se de mange arrangementer, som finder sted i uge 44. Alle med fokus på bæredygtighed. Alle arrangementer er åbne for private, foreninger og virksomheder. Det er gratis at deltage.

Download program som PDF

Søndag d. 25. oktober kl. 10.00 – 14.00 – Stenalt Land- og Skovbrug
Vi tyvstarter uge 44 på Stenalt Gods, hvor der vil være fokus på bæredygtighed i økologisk landbrugsproduktion, planteavl, dyrehold, muligheder og udfordringer. Dorte Mette Jensen vil fortælle om den økologiske produktion på Stenalt Gods og bæredygtighed på flere niveauer.

Vært: Stenalt Land- og skrovbrug
Sted: Stenalt Gods, Stenaltvej 3A i ‘Ny Lade’, 8950 Ørsted

Antal: Max 30 gæster ad gangen

Tirsdag d. 27. oktober 16.30 – 18.30 – Nordisk Tang
Bjarne Ottesen, Udviklingschef ved Nordisk Tang, fortæller om ‘Bæredygtighed og havmiljø’ og tager afsæt i Nordisk Tangs arbejde med bæredygtighed i relation til dyrkning, høst og bearbejdning af tang. Herunder vil vi debattere havmiljø, biodiversitet, næringsoptag samt globalt klima. Endelig vil vi komme ind på Nordisk Tangs 0 spild politik. Med det som udgangspunkt vil vi diskutere hvordan erfaringerne fra Nordisk Tang kan overføres til andre erhvervsområder og hvordan det kan medvirke til styrkelse af iværksætteri.

Vært: Nordisk Tang
Sted: Nordisk Tang Åstrupvej 35, 8500 Grenå
Antal: Max 15 gæster

Torsdag d. 29. oktober 13.00 – 15.00 – Café Grenaa
Social bæredygtighed i Café Grenaa udspringer af, at vi betragter det enkelte menneske som ubetinget værdifuldt. Social retfærdighed, altså at mennesker bliver behandlet retfærdigt og integreres i samfundet nu og i generationerne fremover. Fokus på bæredygtige fællesskaber, der er med til at reducerer social eksklusion. At alle mennesker har et socialt bæredygtigt ansvar -næstekærlighed, for at skabe rum og inkluderer mennesker i udsatte livspositioner. Café Grenaa samarbejder blandt andet med det lokale erhvervsliv, med sociale Erhvervspartnerskaber. I caféen bydes enhver velkommen, som dén man nu engang er – til fællesskab og fælles liv.

Vært: Café Grenaa
Sted: Café Grenaa, Markedsgade 2, 8500 Grenaa
Antal: Max 25 gæster

Torsdag 29. oktober 15.00 og 16.00 – Convert
Målet for Convert er at hjælpe vores kunder til cirkulær økonomi og reel CSR (Corporate Social Responsibility) ved at bearbejder og værdiforøge restfraktioner og returprodukter. Vi udvikler nye, innovative og bæredygtige produkter fra mange forskellige fibre. Vi genbruger, genopfinder og genovervejer alle fibre. Vi fortæller historien om Convert og giver en forståelse for de enkelte processer, vi arbejder med i produktionen.

Vært: Convert
Sted: Møllerup Gods, Møllerupvej 26 ved hestestalden, 8410 Rønde
Antal: Max 15 gæster pr. gang

Fredag d. 30. oktober 10.00 – 12.00 – DS Smith & Grenaa Havn
Nanna Bro Pagter præsenterer DS Smith og deres produkt (bølgepapemballage), emballagens rolle i overgangen til en mere cirkulær økonomi og bæredygtighedsmål for 2025 og 2030 gennem DS Smiths nye, globale bæredygtighedsstrategi ”For Now and for Next”. Henrik Carstensen fortæller om Bæredygtighed, Cirkulær økonomi og FNs verdensmål som en del af Grenaa Havns værktøjskasse. I en ny strategiperiode for 2021-2025 er der særligt fokus på CSR og implementering af FNs verdensmål. I vil få eksempler på, hvordan bæredygtighed og cirkulær økonomi kan lykkes – selv på en havn.

Værter: DS Smith & Grenaa Havn
Sted: Bæredygtighedens Hus, Havnecentervej 1, 8500 Grenaa
Antal: Max 25 gæster

Fredag d. 30. oktober 15.00 – 17.30 – MIN landsbyklynge & Landsbyfælleskabet Østdjursstenvad
Det er en tendens til, at folk flytter fra de store byer og ud på landet, hvor mange søger nye fælles boformer. De kommuner, der formår at gribe denne nye mulighed, bliver fremtidens vindere. Djurslandskommunerne har en historisk fortælling om bofællesskaber. Det er et kæmpe forspring! Sammen skal vi gribe den nye bosætningsbølge og skabe ”Boligfællesskabernes Djursland.” Kom og deltag i samtalen om bofællesskaber og værdien af dem. Mød ejendomsmæglere, politikere, boligforeninger, forvaltninger, landsbyer m.fl. fra syd og nord, når vi drøfter, hvordan Djursland kommer med i stormløbet om de nye udflyttere.

Værter: MIN landsbyklynge & Landsbyfælleskabet Østdjursstenvad
Sted: Stenvad Mosebrugcenter, Stendyssevej 14, 8586 Ørum
Antal: Max 25 gæster

Lørdag d. 31. oktober, 10.00 – 12.00 – Ree Park Safari
Biodiversitet i et bæredygtighedsperspektiv. Vi kommer bl.a. igennem følgende punkter: ‘Hvad har biodiversitet med bæredygtighed at gøre?’, ‘Hvad er biodiversitetskrisen i et globalt perspektiv?’, ‘Hvad har vi af biodiversitet i DK?’, og ‘Hvordan står det til med biodiversitetskrisen herhjemme?’ og til sidst ‘Hvad kan vi gøre for at hjælpe biodiversiteten?’. Dernæst vil vi gå en tur rundt i parken med følgende fokuspunkter: ‘Hvad kan vi finde af danske arter?’, ‘Hvad kan vi se af naturlige processer?’ og ‘Hvad kan vi se af ressourcer?

Vært: Ree Park Safari
Sted: Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft
Antal: Max 40 gæster, evt. flere grupper

Lørdag d. 31. oktober, 12.30 – 14.30 – Grobund
Kom, se og hør hvordan 160 ildsjæle er i gang med at skabe grøn omstilling ved Ebeltoft Færgeterminal. På to et halvt år har Foreningen Grobund startet 35 nye virksomheder, som arbejder med kultur og grøn omstilling. Derudover er selvbyggere i gang med at bygge 30 tiny houses i naturmaterialer, som i fremtiden skal bruges til Danmarks første selvforsynende landsby, hvor målet er at være affalds- og CO2 fri.

Vært: Grobund
Sted: Grobund, Kaarsbergsvej 2, 8400 Ebeltoft
Antal: Max 30 gæster

Deltag hjemmefra
Hold også godt øje med change-djursland.dk – her opdaterer vi løbende program, info og links til en række arrangementer, der streames direkte og du kan deltage online. Her er den foreløbige liste over arrangementer, der livestreames:

Trustrup-Lyngby Varmeværk, onsdag d. 28. oktober kl. 16:30
Excellent Systems, onsdag d. 28. oktober kl. 19:00

Tilmelding & yderligere information:

change-djursland.dk

Tid

Oktober 25 (Søndag) 10:00 - November 1 (Søndag) 14:30

Arrangør

Business Djursland

kontakt@businessdjursland.dk Ny Lufthavnsvej 21, 8560 Kolind

Learn More

Læg en kommentar

Go to Top